Nyt rejsehold skal rådgive om forebyggelse af magtanvendelse på botilbud

05 oktober, 2022

Socialstyrelsen og VISS har etableret et rejsehold, der tilbyder gratis rådgivning om, hvordan man kan forebygge magtanvendelser og styrke trivsel og tryghed på botilbud på handicapområdet. Forløbene har et ressourceorienteret fokus og tager afsæt i jeres lokale forhold.

Om forløbene fortæller Christina Gundgaard Pedersen, specialpædagogisk konsulent i VISS:

”Projektet om at etablere et rejsehold, som skal rådgive i at forebygge magtanvendelse og skabe trivsel og tryghed på botilbud, er vigtigt. Den kompleksitet der er til stede, når vi arbejder med mennesker med funktionsnedsættelse, kalder på en stor faglig værktøjskasse. Det kalder også på et fagpersonligt overskud til at stå i de situationer, der hver dag kan opstå. Faglighed og viden om forebyggelse af magtanvendelse er også et værn mod afmagt og forråelse.

 Rejseholdet skal bidrage til at klæde fagpersonale på botilbud på. Det handler både om, at vi som fagpersonale kan stå trygt og roligt i arbejdet med borgerne, og samtidig arbejde med os selv som en del af konteksten. Derudover handler det også om at sikre et godt fagligt arbejdsmiljø for de mennesker, der arbejder med mennesker. Netop de to områder er hele forudsætningen for at kunne være faglige i vores arbejde, når vi arbejder med mennesker.

Projektet er meningsfuldt fordi det er en måde at vise på, at vi er nødt til i fællesskab at løfte så komplekse opgaver. I den sammenhæng har vi alle en rolle at spille. Der er ikke nogen der skal stå alene med faglige udfordringer i boenhederne, så initiativet handler om, at vi i fællesskab forsøger at finde en vej til at understøtte både beboernes og personalets trivsel”.

Læs mere om forløbene

Vil du høre mere om projektet, som er blevet til i samarbejde med Socialstyrelsen? Kontakt os her.

VISS

Dyrehaven 10 C
8660 Skanderborg

Til info

  • Privatlivspolitik
  • Webtilgængelighed

FØLG OS på de sociale medier:

Copyright © VISS - Videnscenter Sølund Skanderborg. All rights reserved.