På efteruddannelsen i sanseintegration får du en teoretisk viden om sansernes udvikling og funktion, herunder sansernes betydning for perception og regulering af arousal, samt praksisviden om og metoder til at arbejde med sanseintegration i en relationel og kontekstuel forståelse.
På efteruddannelsen præsenteres du for observations- og analyseredskaber, og gennem arbejdet med metoderne opøves din kvalifikationer og kompetencer til at arbejde systematisk, analyserende og med hypotesedannelser i forhold til sanseintegration hos mennesker med intellektuel funktionsnedsættelse i daglig pædagogisk praksis.
Omdrejningspunktet i undervisningen er primært mennesker med intellektuel funktionsnedsættelse (børn, unge og voksne), men forløbet kan også være relevant, hvis du arbejder med mennesker med fx psykiske lidelser, erhvervet hjerneskade og demens.
Formål
Formålet med efteruddannelsen i sanseintegration er, at kursisten efterfølgende kan aflæse, udrede og analysere sanseudtryk samt anvende og sammenholde denne nye viden om sanseintegration, når komplekse problemstillinger i arbejdet med mennesker med intellektuel funktionsnedsættelse (Den nye betegnelse iht. ICD11) behandles.
Mål
Målet er at opøve kursistens kompetencer til at omsætte, beskrive, udvikle, planlægge og strukturere individuelle borgerorienterede sanseintegrerende tiltag i pædagogiske praksisser.
For at opfylde dette mål får kursisten mulighed for at tilegne sig færdigheder i at:
omsætte teoretisk viden om sanseintegration til pædagogisk praksis gennem faglige argumenter
undersøge og sammenligne forskellige observations- og analyseredskabers styrker og svagheder
udrede og analysere sansernes eventuelle betydning i komplekse problemstillinger
udvælge, tilrettelægge og strukturere praksisnære sanseintegrative interventioner i hverdagen med baggrund i observationer og analyseredskaber
Indhold
Uddannelsen er opbygget i 4 moduler af 2 dages varighed, dvs. 8 dage i alt. Der må påregnes tid til selvstudie imellem modulerne.
01.08.23
12.09.23
Kr. 9.500, inklusiv forplejning
Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve den fulde pris.
Har du spørgsmål?
E: viss@skanderborg.dk
T: 8794 8030
Målet for Modul 1 er, at kursisten kan:
Indhold
Mål
Målet for Modul 2 er, at kursisten kan:
Indhold
Mål
Målet for Modul 3 er, at kursisten kan:
Indhold
sanseintegrationsvanskeligheder. Målet er også at give dig inspiration til sansestimulerende tiltag og metoder, der understøtter sanseintegrationen.
Mål
Målet for Modul 4 er, at kursisten kan:
Indhold
Når du får velkomstbrevet, vil du samtidig modtage et link til undervisningsmaterialer. Som grundbog anvender vi Integrativ neuropædagogik – en grundbog, udgivet af VISS. Du kan købe bogen her.
Du bedes selv at have printet og/eller downloadet undervisningsmaterialet på din pc/iPad.
Du skal medbringe pc/iPad, idet du løbende skal arbejde med diverse opgaver.
Form
Undervisningen er tilrettelagt i 4 moduler. Der opfordres til samarbejde i studiegrupper mellem modulerne.
Undervisningen består af oplæg fra underviseren og af gruppearbejde i studiegrupperne.
Efteruddannelsen afsluttes med en fremlæggelse af studiegrupperne.
Uddannelsesbevis
Efter endt uddannelse modtager kursisten et uddannelsesbevis, såfremt uddannelsen er afsluttet med fremlæggelse af studiegruppen, samt hvis du har deltaget i minimum 85% af undervisningen.
Målgruppe
Efteruddannelsen er for dig, som primært arbejder med mennesker med intellektuel funktionsnedsættelse (børn, unge og voksne), men forløbet kan også være relevant, hvis du arbejder med mennesker med psykiske lidelser, demens, erhvervet hjerneskade m.m.
Når du får velkomstbrevet, vil du samtidig modtage et link til undervisningsmaterialer. Som grundbog anvender vi Integrativ neuropædagogik – en grundbog, udgivet af VISS. Du kan købe bogen her.
Dyrehaven 10 C
8660 Skanderborg