Sommerskole


Styrk relationen til en beboer. 

Hvordan kan du skabe forudsætninger for fordybelse og nær i det indbyrdes samvær med beboeren?
Hvilke pædagogiske redskaber har du som fagprofessionel til rådighed i hverdagen i arbejdet med mennesker med fysisk og/eller psykisk varigt nedsat funktionsevne, som har brug for hjælp til at regulere følelser?

Hvad får du med dig fra sommerskolen?

På dette modul får du styrket relationen mellem beboeren og dig som medarbejder, idet I begge får mulighed for at fordybe jer i jeres indbyrdes samvær. Som deltager får du en indføring i musik, massage og leg som pædagogiske redskaber til at opbygge kommunikation og samspil, og du bliver præsenteret for afspænding gennem sanseoplevelser som et redskab til nærvær og for klangmassage som en dybere kropslig påvirkning.b 

Praksiseksempel

En deltager, som boenheden havde svært ved at inddrage i fællesskaber, viste sin interesse for bl.a. en stor bold som han brugte med stor kraft. I løbet af ugen blev han vældig optaget af balancelege, hvor han gik med en ærtepose på kroppen, et rasleæg på en ske mm. Han fordybede sig i disse lege og fandt en indre ro.

Målgruppe

Modulet er for dig, som arbejder inden for det specialpædagogiske område, og for beboere (sammen med deres medarbejdere), der har fysisk og/eller psykisk varigt nedsat funktionsevne, og som er meget sensitive.

Mål og færdigheder

Målet med modulet er at udvikle og uddybe relationen mellem beboer og medarbejder. I løbet af ugen udforsker I sammen forskellige former for aktiviteter med udgangspunkt i beboerens forudsætninger. Disse praksiserfaringer og viden om, hvad der giver mening og indhold i samværet, kan efterfølgende overføres til hverdagen og give ny inspiration til fx ”kontaktøer”. Målet er også, at I får en sjov og oplevelsesrig uge sammen.

Du får som medarbejder færdigheder i at:

 • Arbejde med kommunikation gennem leg, musik og massage
 • Udvikle øget opmærksomhed og nærvær mhp. at skabe samspil og gensidige udveksling med beboeren
 • Udfolde dig motorisk og opleve et fællesskab med andre, bl.a. ved at arbejde med dansesnoren
 • Mærke omsorg, nærvær og glæde, når man giver, og når man modtager fysisk kontakt

Indhold

Med udgangspunkt i beboerens signaler, initiativer og handlinger udvikler medarbejder og beboer i fællesskab nye måder at være sammen på. Herigennem styrkes tilknytningen mellem jer, hvilket er grundlaget for, at I begge udvikler jer i samværet med hinanden. Det kan fx være at blive mere tryg ved hinanden, at opbygge og udholde spændingstilstande gennem fælles leg, at tage nye initiativer m.m.

Mandagens undervisning er kun for medarbejdere. Her får du en introduktion til følgende 3 emner:

 1. Sommerskolens pædagogiske grundlag, Gentle Teaching
 2. Musik og leg som kommunikation og fællesskab
 3. Massage som et pædagogisk redskab

Der arbejdes bl.a. med praktiske øvelser som inspiration til de efterfølgende dages samvær med beboerne. Resten af ugen, tirsdag-fredag, samles vi i Sølunds festsale. Her foregår de fleste aktiviteter individuelt, hvor den enkelte beboer er sammen med sin medarbejder.

Form

Hver dag starter med dansesnor som en fælles aktivitet. Herefter er der to tilbud, som man deltager i på skift:

 1. Kommunikation gennem musik og leg
 2. Massage

Du får løbende individuel feedback. Efter dagens program samles medarbejdere og undervisere til fælles erfaringsudveksling, feedback og undervisning. Sommerskole er for maks. 12 beboere og 12 medarbejdere.

Pris, tid og sted m.v.

 • Underviser(e)

  Underviser(e)

  Anne Steen, Musikterapeut, Gentle Teaching mentor
  E: anne.steen@skanderborg.dk

  Paul Misfeldt, Fysioterapeut, Gentle Teaching mentor
  E: paul@sensitiveksistens.dk

  Vivi Storm Skou, Boenhedsleder, Gentle Teaching mentor
  E: vivi.storm.skou@skanderborg.dk

 • Sted
  VISS, Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10C, Skanderborg
Kommende kurser

Uge 26, 2023

OBS! Den første dag er en undervisningsdag for medarbejderne.
Hver eftermiddag arrangeres et tilbud til beboere udefra, mens der er undervisning for medarbejderne, dvs. beboerne deltager tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 15.00-16.30 og fredag fra kl. 12.30-15.00.

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb forbeholder vi os ret til at opkræve den fulde pris.

Har du spørgsmål?

E: viss@skanderborg.dk
T: 8794 8030

Næste opstart om

Dage
:
Timer
:
Minutter
:
Sekunder

VISS

Dyrehaven 10 C
8660 Skanderborg

Til info

 • Privatlivspolitik
 • Webtilgængelighed

FØLG OS på de sociale medier:

Copyright © VISS - Videnscenter Sølund Skanderborg. All rights reserved.